Je bent hier: Home > Qigong

心意混元内功 - Xinyi Hunyuan Neigong

De term Hunyuan heeft verschillende betekenissen en niveaus. De letterlijke betekenis is het oorspronkelijke, de oer-chaos, het eenmakende, de verenigende qi van het heelal.


Feng ZhiqiangHet oefenen van de Hunyuan verzamelt yang energie van de hemel (Tian) en yin van de aarde (Di) om deze te combineren met de menselijke (Ren) energie. De oefeningen doet voor en na-hemelse qi versmelten.
De drie schatten worden gevoed: jing, shen en qi. Het uiteindelijke doel is Hunyuan Yi Qi ofwel Hunyuan Eenheid.


Hunyuan neigong zijn qigong oefeningen die ontworpen zijn om de qi te vergaren, te voeden en in balans te brengen. Een serie die ook onder de Hunyuan geschaard wordt is de Taiji Ruler, hoewel de oorsprong veel eerder ligt.

De vooraanstaande beoefenaar en samensteller van het Hunyuan systeem is grootmeester Feng Zhiqiang, beroemd Chen stylist.

訃 告

中國著名武術家、陳式太極拳一代宗師、陳式心意混元太極拳創始人馮志強先生因病醫治無效,於2012年5月5日14時56分在北京與世長辭,享年85歲。

Grootmeester Feng Zhiqiang, de Grote Gongfu Meester, top Chen-style Taiji stylist en de bedenker van de Chen-style Xinyi Hunyuan Taijiquan, stierf in Beijing op 5 Mei 2012, op de gerespecteerde leeftijd van 85.
Zijn grootste geschenk was de XinYi Hunyuan Neigong serie die we zeer regelmatig oefenen.


Wij beoefenen deze Xinyi Hunyuan Neigong set. Een qigong serie die het hierboven beschreven doel nastreeft: het verenigen van de Hemelse, menselijke en Aardse qi.

Xinyi Hunyuan Neigong

Deze serie bevat de volgende oefeningen: