Je bent hier: Home > Qigong

prof Zhang Guangde

1931 Geboren in Tangshan, in de provincie Hebei. Omdat zijn familie een traditionele Chinese medische achtergrond had, ontwikkelde hij vanzelf een interesse in Wushu, als een manier om gezondheid te bevorderen door oefeningen te doen.In 1955 ging hij studeren aan de Wushu Afdeling van het Beijing Instituut (tegenwoordig Universiteit) voor Lichamelijke Opvoeding, en waar hij altijd gebleven is, opklimmend van student naar Senior Professor van de Universiteit. 

Zhang guangde

In 1974 werd er bij Professor Zhang longkanker geconstateerd. Op dat moment was hij bezig met een diepgaande studie van de traditionele Chinese geneeskunde, vooral met de methodes van Daoyin (geleiden en opwekken van de vrije loop van Qi in het lichaam) en Taijiquan. Op basis van de grote rijkdom aan traditionele kennis ontwikkelde professor Zhang een nieuwe stijl die de methodes van de Daoyin combineerde met lichamelijke oefening en geestelijke ontwikkeling - Yangsheng. Men zegt dat door gebruik te maken van dit gezondheidssysteem - Daoyin Yangsheng Gong - de professor zijn ziekte overwon en hierdoor ook duizenden andere patiënten met een verscheidenheid aan medische klachten hoop bood.

Sindsdien heeft de Professor zijn studie voortgezet en zijn kennis gedeeld door les te geven in vele landen. Hoewel Daoyin Yangsheng Gong nog vrij onbekend is in Nederland en België is de schatting dat er wereldwijd ongeveer 14 miljoen studenten met Daoyin Yangsheng Gong bezig zijn. 

Door de combinatie van traditionele kennis met medische theorie is Daoyin Yangsheng Gong een compleet systeem van oefeningen, kenmerkend zijn de zachte draaiende bewegingen en adembeheersing.

Volgens Professor Zhao Guoxin, hoofd van de Health Studies aan het Beijing Teacher Training College, en gevierd TCM dokter en leraar, wordt Daoyin Yangsheng Gong gekenmerkt door de diepe wortels in traditionele Chinese geneeskunde, wat het erg doet verschillen van de meeste Qigong systemen.

Zie ook: Dao Yin Bao Jian Gong en Dao Yin Effecten